Woonzorgindicatie

Wanneer u zelfstandig wilt blijven wonen maar wel een fysieke beperking of zorgbehoefte heeft, kunt in aanmerking komen voor een woonzorgindicatie.

Woonzorgindicatie aanvragen

  1. U kunt het aanvraagformulier ingevuld en ondertekend inleveren bij Woonservice Meander - info@woonservicemeander.nl of per post: Lijnbaan1, 4251 CS Werkendam
  2. De aanvraag kost 120 euro. Dit bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL86 INGB 0678 4051 23 ten name van Woongaard - regio Land van Heusden en Altena. Vermeld hierbij uw registratienummer van Woongaard. U mag het bedrag ook pinnen bij ons op kantoor.
  3. Vervolgens wordt de aanvraag doorgestuurd naar de indicatieadviseur. De adviseur nodigt u uit voor een gesprek en doet aanvullend onderzoek naar uw situatie. Bij een positief advies ontvangt u het woonzorgindicatiebewijs per post of e-mail. Ook ziet u een vermelding van de indicatie bij uw inschrijfgegevens van Woongaard. Bij een negatief advies neemt de adviseur contact met u op.

Op welke woningen kan ik reageren met een woonzorgindicatie?
Komt er een woning beschikbaar waarbij op de website "woonzorgindicatie heeft voorrang" staat vermeld, dan kunt u direct reageren. Reageren meerdere woningzoekenden met een indicatie? De indicatieadviseur bepaalt dan de volgorde op basis van de zorgzwaarte. De corporatie biedt de woning volgens deze volgordebepaling aan. Reageert u op een woning waar woonzorgindicatie niet van toepassing is, dan is uw inschrijfdatum bepalend. De persoon die het langst staat ingeschreven krijgt dan de woning aangeboden.

Blijf ook reageren wanneer u geen woonzorgindicatie heeft. Reageren alleen woningzoekenden zonder woonzorgindicatie, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de woning. Dan geldt altijd de langste inschrijftijd.

Voor Woonservice Meander geldt een woonzorgindicatie voor de volgende woningen:

  • Nijenburcht* - Koperwiek 31 t/m 50 in Rijswijk (NB)
  • Klimroos* - Egelantierpad 33 t/m 77 (oneven) in Sleeuwijk
  • Vlaeshoff* - Wethouder van der Polstraat 1 t/m 35 (oneven) in Veen
  • Venehof* - Wethouder van der Polstraat 37, 39, 41, 43, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 67, 69, 71, 73, 83, 85, 87, 89 in Veen.
  • Kronenburg* - Azaleastraat 33 t/m 87 (oneven) in Wijk en Aalburg
  • Eijkenhof* - Fresiastraat 2 t/m 50 (even) in Wijk en Aalburg

* Bij woningen met deze aanduidingen wordt 40% zonder woonzorgindicatie en 60% met een woonzorgindicatie toegewezen

Handige links